مبحث سئو تکنیکال مربوط به بهینهسازی و استانداردسازی صفحات وب سایت است. در واقع با تکنیکال سئو، موتور جستوجوی وب بهراحتی میتواند، مطالب و محتوای شما را از نظر برخی از مباحث مورد بررسی قرار دهد. سئو فنی باعث افزایش رتبه و کارکرد وب سایت شما میشود. برای آشنایی با اصول سئوی تکنیکال و یادگیری انجام آن لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال یک روش استانداردسازی و بهینهسازی برای بخش فنی وب سایت به شمار میرود. در واقع سئوی تکنیکال باعث میشود تا موتور جستوجوی وب بهراحتی بتواند مطالب و سئو شما را مورد بررسی قرار داده و آن را درک نماید.
این امر سبب میگردد تا وب سایت کاری شما کارکرد و ساختار مناسب و صحیحی داشته باشد و باعث جذب مخاطب شود. بهطور کلی تکنیکال سئو یک روش برای بررسی سئوی وب سایت، ارتباط بهتر وب سایت با موتور جستوجو ، جلوگیری از تایپ محتوای تکراری، استفاده صحیح از تگهای HTML و ارتقای رتبه آن در موتور جستوجوی وب است.
آموزش سئو تکنیکال
سئو و محتوانویسی در جذاب بودن یک وب سایت نقش اساسی دارند. سئوی وب سایت اگر براساس اصول و استانداردها باشد، باعث جذب مخاطب خواهد شد. برای رعایت استانداردهای سئو و محتوای سایت، شناخت سئو تکنیکال و برخورداری از آموزش سئو تکنیکال امری ضروری است. این امر سبب میگردد تا وب سایت ارتباط بهتری با موتور جستوجوی وب برقرا کند.
همان طور که می دانید موتور جستوجو وظیفه بررسی و کارول کردن محتوای سایتها به منظور رتبهبندی آنها را برعهده دارد. شما با آموزش سئو تکنیکال و استفاده از آن میتوانید در جهت بهینهسازی وب سایت خود گام برداشته و یک تکنیکال قوی برای سئوی خود داشته باشید. همچنین میتوانید از رقبای خود پیشی بگیرید.
در واقع شما با آشنایی اصول و مبانی سئو تکنیکال بخش بیشتری از آموزش سئو تکنیکال را کسب کردهاید. شما با انجام و رعایت برخی از قوانین و اصول سئو فنی میتوانید تاثیر مثبتی بر روند سایت خود داشته باشید. برخی از خدمات سئو تکنیکال و کارهای ضروری برای انجام سئو تکنیکال به شرح زیر هستند.
در قدم اول باید سایت خود را از طریق کد HTML بهینهسازی نمایید: HTML یک زبان نشانهگذاری است که با استفاده از آن میتوانید برای موتور جستوجو تعیین کنید که چه محتوایی را برای کاربر به نمایش بگذارد.
ساختار URL ها را اصلاح کنید: برای اصلاح ساختار URL باید در گام اول کلمات کلیدی در صفحه را جهت درک بهتر رباتها به سئو وب سایت خود بیفزایید. بهتر است از کلمات کلیدی کوتاهتری استفاده کنید. ترجیحاً برای URL محتوای خود از اعداد و حروف کوچک و همچنین زبان انگلیسی استفاده نمایید.
برای سایت بینالمللی از HREFLANG استفاده کنید: بهینه کردن سایت و استانداردسازی آن امری است که نیاز به آشنایی قواعد و اصولی دارد. استفاده از تگهای HREFLANG باعث میشود تا ربات و موتور جستوجوی وب، آشنایی بهتری با سئو و وب سایت شما داشته باشند.
بررسی فایل TEXT: یکی از مراحل سئو تکنیکال شامل بررسی فایل ربات تکس میشود. ROBOT.TEXT یک محتوای مانی در هاست بوده که شامل دستورعملهایی برای ایندکس کردن و بهینه کردن سایت است. برای انجام بررسی تنها کافیست نام ROBOTS.TEXT را در دامنه وب سایت خود جستوجو کنید تا از وضعیت ایندکس وب سایت اطلاع یابید.
بهینه کردن ساختار سایت: مرحله بهینه کردن سایت به معنای جداسازی محتوا در دو دسته فرعی و اصلی است؛ به همین دلیل باید محتوا و سئوی خود را در آرشیوهای اصلی و فرعی قرار دهید. بهترین راهکار برای بهینه کردن سایت، ایجاد ساختار با قابلیت پیگیری برای ربات و موتور جستوجو وب است.
ایجاد نقشه سایت: نقشه سایت شامل فایلی از کدهای XML میشود که این کدها در درون ریشه هاست جای میگیرند. با کمک XML میتوانید به موتور جستوجوکننده کمک کنید تا ایندکس کردن تمامی محتوای وب سایت شما را بهراحتی انجام دهند.
بررسی چک لیست سئو تکنیکال
چک لیست سئو تکنیکال شامل موارد اختصاصی برای رعایت استانداردهای سایت میشود تا سبب روند بهتر آن گردد. پیش از ایجاد یک وب سایت اینترنتی باید به چک لیست سئو تکنیکال توجه کنید. سئو تکنیکال از اصولی برای بهینهسازی و بررسی سایت برخوردار است. اصول سئوی تکنیکال به شرح زیر هستند.
بررسی دامنه مورد نظر: دامنه وب سایت مربوط به URL سایت میشود. دامنه نشاندهنده طریقه یافتن و شناسایی وب سایت شما از سوی مخاطبان است. در صورت انتخاب دامنه ترجیحی، به موتور جستوجوی وب این امکان را میدهید که سایت شما بدون داشتن WWW نیز برای مخاطبان قابل نمایش باشد.
پیادهسازی SSL: پیادهسازی SSL اهمیت زیادی در سئوی تکنیکال وب سایت دارد. در واقع پیادهسازی SSL روشی برای ایمن ساختن سایت است. شما با ایجاد لایه اتصال امن میتوانید از احتمال هک و افشا شدن اطلاعات مهم وب سایت خود جلوگیری به عمل آورید. موتور جستوجوی وب، وب سایتهایی را که از اتصال امن برخوردار هستند را در اولویت و رتبه بالاتر قرار میدهند.
بهبود سرعت بارگذاری صفحه وب سایت: همانطور که میدانید یک فرد برای باز شدن صفحه وب سایت زمان زیادی را منتظر نمیماند؛ به همین دلیل زمان بارگذاری صفحه باید از 1 الی 5 ثانیه باشد. انجام بهبود سرعت بارگذاری صفحه یکی از اصول مهم در سئوی تکنیکال محسوب میشود. با انجام برخی از روشها همچون فشرده کردن تمامی فایلها، بررسی مداوم ریدایرکتها، مرتب کردن کدها، بررسی پلاگین و استفاده از بارگذاری نامتقارن میتوانید زمان بارگذاری سایت خود را کاهش دهید.
چک لیست سئو تکنیکال (قابلیت خزش و کارول شدن): موتور جستوجوی وب در هر زمان بهدنبال کارول کردن و بررسی محتوای سئوی شما است تا وب سایت را در رتبهای قرار دهد. وجود ربات میتواند اختلالی در این عمل به وجود آورد؛ به همین دلیل شما باید صفحه وب خود را در دسترس و کارول شدن قرار داده تا موتور جستوجو بتواند سایت شما را در رتبهبندی جای دهد.
بهینه کردن معماری وب سایت: وب سایتها از چند بخش تشکیل میشوند. سازماندهی این بخش ها میتواند تاثیر بسزایی در راحتی قابل مشاهده بودن سایت شما برای موتور جستوجوکننده داشته باشد. هر لینک موجود در وب سایت باید به نویسنده پست متصل شده و هر لینک، باید وبلاگ و پستی را در برگیرد. با این روش موتور جستوجو میتواند بهراحتی رابطه میان سایت و لینک را درک کند.
کلام آخر
همان طور که گفته شد ایجاد سئو تکنیکال به منظور بررسی سئو سایت، ارتباط بهتر وب سایت با موتور جستوجو، جلوگیری از تایپ محتواهای تکراری، ارتقای رتبه وب سایت و استفاده صحیح از تگهای HTML انجام میگیرد.
اگر قصد راه اندازی وب سایت برای کسب و کار خود را دارید تیم یسنا وب متخصص در امور دیجیتال مارکتینگ در مشهد برای تحقق تقاضای شما در زمینه موفقیت کسب و کارتان در کنار شما خواهد بود و تا انتهای رسیدن به این هدف شما را راهنمایی می کند.